#0: Trailer

20 januari 2021 - 1 minuut 34 seconden - 14 reacties

Introductie

Welkom bij Een Beetje Nederlands! In deze trailer leg ik uit wat het doel is van de podcast.

Luister

Transcriptie

Welkom bij de Een Beetje Nederlands podcast! Ben je Nederlands aan het leren en wil je oefenen met luisteren? Dan is deze podcast voor jou! 

Mijn naam is Robin en ik ga het in deze podcast hebben over verschillende onderwerpen. Hierbij probeer ik duidelijk en rustig te praten. De afleveringen kunnen over allerlei onderwerpen gaan, zoals cultuur, geschiedenis en andere Nederlandse onderwerpen. Ik ga het niet over spelling en grammatica hebben, daar zijn al andere podcasts voor. Maar als je je luistervaardigheden wil verbeteren is het goed om je niet alleen bezig te houden met het leren van woorden en regels. Door regelmatig naar Nederlands gesproken teksten te luisteren wordt het natuurlijker om de taal te horen. Misschien snap je niet meteen alles, vooral als je nog niet zo lang Nederlands aan het leren bent. Maar je zal merken dat wanneer je het regelmatig doet, je er steeds beter in zal worden.

Ik hoop dat je gaat luisteren naar de podcast en daarmee een beetje Nederlands gaat leren. Kijk ook eens op de website van de podcast, www.eenbeetjenederlands.nl. Hier kan je de transcripties van de afleveringen vinden en reacties geven. Als je vragen of commentaar hebt, kan je me ook een bericht sturen.

Veel plezier met de podcast!

14 reacties

 1. Exactly what I was looking for! Would it be possible to have the transcript in Dutch posted as well?

 2. I love it !! Thanks a lot for your efforts ..
  For topic ideas,
  Summer & Spring activties in NL
  Dutch culture : Food, Cyclying, daily activties.
  Famous dutch artists, writers, singers, actors etc.
  Kuekenhoof& Tulip farms
  Cheese making and famouse dutch towns like Alkamar & Gouda

  that’s what I have in mind for now 🙂

 3. Wie is Robin? Ben je een docent NT2?
  Graag ook informatie over jezelf op de site vermelden.
  Zou je in de trailer ook het taalniveau kunnen vermelden?
  Alvast bedankt,
  Cilia

  1. Dag Cilia.
   Mijn naam is Robin van der Markt. Ik ben geen NT2-docent, nee. Ik ben gewoon ‘een persoon’ die het leuk vindt om deze podcast te maken. Ik heb zelf toen ik een vreemde taal leerde veel gehad aan een soortgelijke podcast (overigens ook gemaakt door iemand zonder ervaring als docent). Aan het begin van dit jaar besloot ik zelf zo’n podcast te maken voor het Nederlands.
   De trailer kan ik niet meer zo makkelijk aanpassen nu het gepubliceerd is, ik heb wel een opmerking in de transcriptie erbij gezet.

 4. This is exactly what I’m looking for!
  As a dutch learner who wants to go from B1 to B2, Kids shows are not challenging enough, but the ‘regular’ dutch podcasts/shows are too fast & too difficult. Quality wise, topic wise….your podcast is perfect! <3 I'd love to donate to keep this show going!

  1. Thank you for your kind comments! Nice to hear you like the podcast so much! I’ll be looking into donation models when the podcast resumes for season two, in a few weeks.

 5. Enige tijd geleden heb ik een zomercursus Nederlands gevolgd in Leuven. De waarheid is dat ik veel heb geleerd, maar in de loop van de tijd ben ik veel van wat ik heb geleerd verloren en met deze podcast kan ik mijn Nederlands weer herinneren en bijwerken.
  Dit is erg handig!
  Dank U wel!

 6. Dank je wel!!! This is really useful!!! I’m still at the beginning, but I can understand your pronunciation and I also understand the meaning of the sentences if I read the text while you are speaking… It’s a big deal to practice my listening. This podcast is perfect for my aim!!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als podcast