Over de podcast

Welkom bij Een Beetje Nederlands! Deze podcast is bedoeld voor iedereen die wil oefenen met Nederlands luisteren.

Ongeveer iedere twee weken komt er een nieuwe aflevering van de podcast uit. In de podcast krijg je geen taalles, maar luister je naar een verhaal over een bepaald onderwerp: bijvoorbeeld de Nederlandse geschiedenis, cultuur of bekend persoon. Iedere aflevering is gemiddeld tussen de 10 en 20 minuten lang.

Great podcast for beginners who want to listen to a podcast with a personal touch

– DutchReview.com

Over de maker

Mijn naam is Robin en ik maak sinds januari 2021 deze podcast. De podcast is begonnen als hobbyproject: ik was al een tijdje aan het nadenken om iets te maken voor mensen die Nederlands aan het leren zijn. Dat is deze podcast geworden!

Robin bij een naambordje van Willem Barentsz
Robin bij een naambordje van Willem Barentsz

Het idee van deze podcast kwam uit mijn eigen ervaring met het leren van een nieuwe taal. Ik merkte dat het oefenen op luisteren B1-niveau moeilijk is. Veel radio en tv is nog te moeilijk om goed te begrijpen op dat niveau. Maar veel podcasts of kinderprogramma’s die bedoeld zijn om Nederlands te leren zijn juist te makkelijk. Daarom ben ik Een Beetje Nederlands begonnen, voor mensen op ongeveer niveau B1/B2 (wat betekent dit?).

Oke! Nou ik ben dus Robin, ik ben 31 jaar. Ik woon zelf samen met mijn vriendin en kat in Amsterdam. Ik hou van wandelen, films en voetbal kijken. Ik maak deze podcast naast mijn normale werk in de IT.

Nee, ik geef geen taalles. Ik ben zelf geen NT2-docent.

Je kan me een email sturen naar info@eenbeetjenederlands.nl